EPIC cursus

Echogeleid Perifeer Intraveneuze Canule cursus (EPIC)

Intraveneuze toegang verkrijgen is een must op elke SEH. Bloedafname alleen al of het plaatsen van een infuus kan voor zorgmedewerkers een uitdaging zijn. Zeker bij een acuut zieke, obese of ondervulde patiënt moet je goed kijken en voelen om dat ene vat te vinden. Dit lukt niet altijd in één of twee keer.

Wat als het niet lukt? Vraag je een collega? Bel je de anesthesist of hij wil komen helpen?
Het alternatief is echogeleid infuus prikken.

Bij de EPIC cursus leer je in een dagdeel echogeleid een bloedvat te vinden en deze aan te prikken. De cursus wordt gegeven door een team van ervaren SEH artsen . Je oefent jouw hand-oog coördinatie zodat je aan het einde van de cursus vertrouwd bent om een infuus echogeleid te prikken. Dit kan je direct meenemen naar de werkvloer.

De cursus is een goede mix van beetje theorie en veel oefenen. We maken er een leerzame en gezellige praktijkdag van!

Het wordt EPIC!

Waar en wanneer

Datumop aanvraag
LocatieAlleen ‘in-company’ format
DoelgroepArtsen, verpleegkundigen, ambulance medewerkers
Aantal uren4 uur (1 dagdeel)
Kostenop aanvraag; afhankelijk van aantal deelnemers

Overige informatie

In overleg met de organisatie wordt een cursusplan opgesteld. Hierbij houden we rekening met de locatie, het aantal en het aanvangsniveau van de deelnemers. Aan de hand van deze input wordt een cursusprijs opgesteld. Alle benodigde apparatuur en hulpmiddelen (echo-apparaten, infuussystemen, naalden, proefmodellen, etc) worden verzorgd door POCEP. Optioneel kan met eigen vertrouwde apparatuur en/of infuussystemen geoefend worden. De inschrijving is pas definitief als de deelnamekosten betaald zijn en dit u schriftelijk bevestigd is. Annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing. Deze kunnen hier gevonden worden.

Schrijf je in en ervaar de power van de echo bij moeilijk te prikken patiënten.